1 099 Kč s DPH | |
908 Kč bez DPH |
Kód | SADA27-MILL003KBP5 |
Naše pepře a koření jsou špičkou na světovém trhu a díky tomu již stihly získat několik cen na mezinárodních gastronomických soutěžích. Praktické tubusy, které je možné použít i jako kořenky, jsou vsazeny do krabičky s tématikou chrámu Angkor Wat a Kampotského pepře. Designové krabičky dodají sadě dvou a nebo tří pepřů či koření šmrnc a kouzlo exotické Kambodži, odkud všechny naše voňavé poklady pocházejí. Je to skvělý dárek pro muže či ženu, milovníky gastronomie, grilování a vaření!
Kvalitní mlýnek na pepř La Plantation
Již nemusíte dlouze hledat, kde poměr cena a výkon u mlýnku dosáhne maxima – již jste našli! Mlýnek La Plantation s elegantním akrylovým tělem má velice kvalitní keramický mechanismus CrushGrind z Dánska s nastavitelnou hrubostí mletí. Kámen lze po vyšroubování regulačního šroubu vyjmout a snadno vyčistit.
Keramický mechanismus je neutrální ke koření – mlýnek lze tedy použít k mletí pepře ale i soli, průhledné tělo mlýnku dá navíc vyniknout koření a jeden typ mlýnku můžete použít na sůl i pepř – vidíte co je uvnitř!
Mlýnek je české výroby, mechanismus CrushGrind je dánský s 25 letou zárukou – o dlouhotrvající radost z mlýnku tedy nemusíte mít obavy. Mlýnek má nastavitelnou hrubost – lze jej tedy přizpůsobit použití, které zrovna potřebujete – jemné mletí např. do polévky nebo hrubé mletí na steaky – ani jedno není problém. Mlýnek si dokonce poradí i s dlouhým pepřem nebo třeba kardamom pro něj také není problém. Dokonce v něm lze umlít i koření, které má charakteristiku bylin – např. lemon grass!
U tohoto mlýnku zůstává nastavená hrubost beze změny – hrubost mletí se reguluje šroubem na kameni vespod mlýnku, otáčením se tedy nezmění.
Mlýnek má mlecí kámen vespod a lze jej vyjmout a pohodlně čistit – je tedy vhodný i do provozu restaurace.
Poznámka:
Mlýnek je vhodný na černý, červený nebo bílý pepř a jejich variace (např. zauzený pepř), fermentovaný pepř není určený k mletí v mlýnku ale k přímé konzumaci!
Nejvíce známá podoba plodů rostliny Piper nigrum. Zelený pepř je ručně sklízený a po několik dní sušený na slunci. V tuto dobu vzniká jeho černá barva, od červeného pepře se liší zralostí bobulí – červený pepř tvoří pouze zcela zralá zrnka ručně vytříděná kuličku po kuličce.
Černý Kampotský pepř vyniká nejvyšší intenzitou ale zároveň velice delikátním aroma které přichází po úvodní pálivosti s tóny eukalyptu a máty v jedinečné harmonii. Kromě klasické podoby je dostupný rovněž jako unikátní fermentovaný pepř.
Od února probíhá po dobu následujících třech měsíců intenzivní sklizeň. Stabilní tým zaměstnanců farmy je posílen o denní pracovníky, kteří pomáhají se sklizní, rostlinu od rostliny, klas od klasu, kuličku po kuličce. Pouze klasy s pepřem krásně sytě zelené barvy jsou sklizeny a předány dále do procesu zpracování na farmě. Zbývající klasy pepře zůstávají stále na rostlině a čekají na svůj okamžik při dalším kole sklizně.
Sklizeň je zpracována ještě v den sběru, tak aby byla zachována maximální kvalita. Klasy pepře jsou otrhány, pak jsou zrníčka pepře tříděna, myta a dále zpracována. Sušení na slunci trvá obvykle 2-3 dny, během kterých pepř změní barvu na černou. Během této doby se také mění chuť a aroma pepře, charakteristické vlastnosti Kampotského pepře.
Po usušení jsou jednotlivá zrnka tříděna ručně a kuličku po kuličce hodnocena co do barvy, velikosti a neporušenosti zrna. Pouze zrnka pepře splňující přísná kritéria PGI mohou opustit region Kampot s označením Kampot pepper. Jedním z kritérií je velikost – pouze zrnka o velikosti minimálně 4mm s nádhernou tmavě černou barvou mohou pokračovat ve zpracování dále.
Vynikající k dochucení masa nebo zeleniny, pomalu vařených pokrmů a zejména steaků a BBQ včetně tmavých omáček a polévek.
Každé balení obsahuje pouze 100% organickou kvalitu toho nejlepšího Kampotského černého pepře, ručně zpracovaného, sluncem sušeného a ještě na farmě zavakuovaného. Pokud chcete jeho kvalitu uchovat co nejdéle, skladujte jej ve skle na temném místě.
Každé balení má zatavený obsah, který je bez kontaktu s vnějším prostředím od chvíle usušení na farmě až po okamžik kdy se jej rozhodnete použít – zachovává tedy maximální možnou kvalitu pepře, jeho chuť i aroma. Nemusíte se tedy přespříliš obávat skladování uzavřených balení, po otevření skladujte nejlépe na tmavém, suchém a chladném místě ve skle. Pro nejlepší zážitek doporučujeme čerstvě mletý pepř.
Proč nakupovat u nás?
Doprava zdarma Expresní doručení Nabízíme pouze kvalitní Veškeré nabízené
nad 5000 Kč do 24h po objednání produkty zboží skladem